Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за 146 1.6 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за 146 1.6 ТС

Здравейте и за много години,
    аз да напиша няколко въпросчета за моята красавица!
    1)Тези дни ми се струва, че алфичката ми не издърпва както трябва в ниските обороти като е студена още. Т.е. сутрин я паля и тръгвам но някка си измъчено изтегля на 1-ва 2-ра. Реших, че е от бензина защото имах подобен случей преди с ОМВ бензин, но си я зареждам само с ЕКО 95+, както вече почти година от както я имам. И този път бях с него. Отидох на друга бензиностанция след като изпразних резервоара и пак я заредих с същият, но пак така прави. Ако я покарам и я спря и след 1 час се кача вече не е така. Дали нещо не се запушва или дебитомерът?Някой идея?
    2)Мисля си дали да сложа(похвалиха ми ефекта при опел обаче) добавка за прочистване на инжекционна към бензина. Там обаче ми казаха, че е възможно да се задръсти горивният филтър защото бензина циркулирал непрекъснато(подчертавам, че не съм много на ти с колите като цяло), ако е така трябва да го сменя и м се иска да го направя сам, но не зная къде точно се намира? Ако някой може да ме светне и с това...
    3)Тъй като вече подчертах за своето невежество?Я кажете някоя добра книжка за италианки като цяло или за алфа специлизирано(аз имам ръководствата от нета за алфа 146/145), но е добре да прочета как цялостно работят колите ни(а и не само нашите) та като по опитни автомобилисти.. помогнет

4)Бушоните на лампите на таблото под волана ли се намират? Мисля да ги сваля за да ги проверя дали са здрави.

Хайде със здрваре и с пожелание за много безаварийни километри през 2010 година!!!
    Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 17:18.

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Здравей колега, карам абсолютно същата кола като твоята и съм забелязал точно тази липса на мощност в ниските когато колата е напълно изстинала....затова сега зимата когато е студено я оставям 5-10 минутки да загрее и тогава тръгвам и няма проблем. Предполагам че това не е свързано с някаква неизправност, а просто от още студения двигател - не съм добре с термодинамиката но там някъде ще да се корени причината според мен

А като полезна книжка за нашите автомобили - предлагам ти да прочетеш мненията на колегата Bobo - много добър специалист по алфите (предполагам и не само по тях) и често помага във форума на хора като нас.
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

здравей колега,значе мисля,че твоят проблем може да е от свещите...според мене де....А за горивния филтар се намира пред задната гума под една пластмаса от страната на резорвара..
      alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
      145 1.6 16v TS 99
      166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Лампите на таблото нямат отделен бушон. Ако някоя не свети по-вероятно е да е изгоряла.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Принципно това е "болест" при почти всички ТС двигатели...Палиш колата сутрин като е студена, оставяш я да поработи 1 минутка на място, форсирай я лекичко до 2500-3000 оборота няколко пъти и мисля, че няма да имаш проблем като потеглиш
          А иначе проблема мисля, че е лечим, но отиди в сервиз да се консултираш с някой читав майстор
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Принципно това е "болест" при почти всички ТС двигатели...Палиш колата сутрин като е студена, оставяш я да поработи 1 минутка на място, форсирай я лекичко до 2500-3000 оборота няколко пъти и мисля, че няма да имаш проблем като потеглиш
            А иначе проблема мисля, че е лечим, но отиди в сервиз да се консултираш с някой читав майстор
            И аз съм на същото мнение - или е от свещите (аз съм с кофти свещи) или си е по принцип така, но действително след като я оставиш малко да поработи после няма проблеми!
            BMW 328i

Comment

Ахам добре си се насочил Скоро говорихме с един колега относно този проблем и точно една от главните причини са свещите, и по точно разстоянието между електродите. То трябва да се регулира според предписаното в "дебелите книги"
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ахам добре си се насочил Скоро говорихме с един колега относно този проблем и точно една от главните причини са свещите, и по точно разстоянието между електродите. То трябва да се регулира според предписаното в "дебелите книги"
                0.9mm ли беше?
                BMW 328i

Comment

LITER 1.6
                  TYPE i 16V Twin spark
                  kW 88
                  ENGINE AR 32104 / AR 38104 (120 hp)
                  NOTE ø 14mm + ø 10mm
                  YEAR 10/'00->
                  DENSO PK20PTR-S9 + IU22
                  STOCKNUMBER 3380 / 5361
                  4 Pack P80 / I61
                  IRIDIUM POWER IK20 + IU22
                  IRIDIUM POWER 4 Pack I04 / I61
                  IRIDIUM TOUGH VK20Y
                  Gap 0,9 / 0,7

FIAT Coupe 16VT

Comment

Не само на TS, ами на всички бензинки, които съм карал, през първите няколко минути е по-муден двигателят. Докато загреят масла и т.н., нормално е. Даже бях чел, че самият компютър го прави това превантивно, но на TS ли беше не помня.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                      Не само на TS, ами на всички бензинки, които съм карал, през първите няколко минути е по-муден двигателят. Докато загреят масла и т.н., нормално е. Даже бях чел, че самият компютър го прави това превантивно, но на TS ли беше не помня.
                      И аз така съм чел в един английски форум. Един пич се оплакваше понеже работата му се намирала точно на някаква магистрала и като си тръгвал от работа му било изключително рисковано излизането на пътя Бил ходил в някакъв сервиз и там нещо му бърникали ECU'то за да не му е така мудна колата на студен двигател... Луда работа!
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                        И аз така съм чел в един английски форум. Един пич се оплакваше понеже работата му се намирала точно на някаква магистрала и като си тръгвал от работа му било изключително рисковано излизането на пътя Бил ходил в някакъв сервиз и там нещо му бърникали ECU'то за да не му е така мудна колата на студен двигател... Луда работа!
                        Тва интересна работа....има си логика ми се струва. Пък и все пак зиме най-добре е да се остави мотора малко да позагрее, пък тогава да се тръгва на път - по-здравословно е за мотора, а и за джоба на собственика
                        BMW 328i

Comment

Вие сериозно ли мислите, че е сега ако изкарам една Алфа от магазина сутрин рано при първо палене на студа ще е "мудна" и ще клати обороти, защото е в "предпазен режим" ??! Това колеги Е ПРОБЛЕМ , който СЕ ЛЕКУВА в сервиз

FIAT Coupe 16VT

Comment

Вие сериозно ли мислите, че е сега ако изкарам една Алфа от магазина сутрин рано при първо палене на студа ще е "мудна" и ще клати обороти, защото е в "предпазен режим" ??! Това колеги Е ПРОБЛЕМ , който СЕ ЛЕКУВА в сервиз
                            За клатене на обороти ясно че няма да го прави нова кола...но като се има предвид че хората които го имаме този проблем с мудността в първите минути не сме с хубави свещи, предписани за тази кола, смятам че си е съвсем в реда на нещата да има някакъв проблем. Все пак ако нямаше проблеми от Алфа щяха да препоръчват и Бошовете по 60лв
                            BMW 328i

Comment

Да проблем е- digitalundgrd
                              Друг вариант-Палиш работи мотора няколко сек.и гасиш,и после като запали няма проблеми.
                              Но за мен това не е решение
                              146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Working...
                              X